za-slider

Tihana Tais: U BiH mora biti donijet
jedinstven zakon o oglašavanju!

Zbog sve lošijeg kvaliteta medija oglašivači smanjuju budžete predviđene za BiH zbog čega su svi na gubitku, uključujući i same klijente koji ne dobijaju očekivani kvalitet

nermin-slider

15 godina 15 lekcija

Lekcija 8: Kvalitet nije opcija, kvalitet je obaveza

2

Direct Media Sarajevo na Bjelavama

Posjeta Domu za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, Sarajevo

home-slide-tesla-1

“Doživi Teslu” na mobitelu!

Izložba u virtualnoj relanosti od sada i na mobilnoj aplikaciji

IAB-1

Nagrada IAB Mixx Award!

Na prvoj digital only konferenciji u Srbiji u organizaciji IAB Srbija, Direct Media osvojila je prestižno priznanje IAB MIXX 2016

UEPS nagrada slider

UEPS priznanje!

Direct Media i Fusion Communications na dodjeli UEPS nagrada u Mixer House-u osvojili još jedno značajno priznanje za svoj rad

za-slider

Nagrada za NURDOR!

Direct Media vec treću godinu za redom uz Nurdor

za-slider (2)

Partneri o nama

Povodom 15 godina Direct Media, naši partneri i klijenti podijelili su svoje utiske o nama

home-slide-02

MREŽA PROFESIONALACA

Regionalna umreženost dvije stotine naših stručnjaka čini veliku prednost na tržištu. Pruža nam mogućnost da prepoznamo potrebe naših partnera i da na svakom tržištu ponudimo uslugu iste kvalitete.

home-slide-01

Science + Art

Komunikacijsko planiranje za nas predstavlja sofisticiran pristup u kom su Science i Art neraskidivo povezani.

about-slider-01

PROGRAMATIC, RTB & BIG DATA

Direct Media je specijalizirana za „Programmatic Media Buying“ zasnovan na dubinskoj analizi podataka na svim platformama: display, mobile, društvene mreže, video i nestandardni display formati.

about-slider-03

INSIGHT HUB

Raspolažemo svim licencnim istraživanjima i relevantnim bazama podataka. Konstantno razvijamo i vlastite alate i istraživanja.

about-slider-08

INOVACIJA

Donosimo nove trendove. Prvi smo u regiji primijenili Augmentativnu realnost, uveli Twitter i Instagram advertising, Programmatic buying i Real Time Bidding (RTB) tehnologije.

about-slider-03-SCR

ODGOVORNOST

Uvijek smo tu da podržimo borbu za bitne stvari koje doprinose društvu i zajednici. Principe odgovornosti integriramo u svakodnevno poslovanje.

about-slider-02

LIDERI U INDUSTRIJI

Mi smo vodeći medija sistem u Jugoistočnoj Europi koji pruža integrirane komunikacijske, medijske i advertajzing usluge u osam zemalja.

DIRECT MEDIA BOSNA I HERCEGOVINA

Direct Media je komunikacijska agencija koja pruža čitav spektar usluga, od media planiranja i zakupa medija, preko istraživanja i razumijevanja potrošača, zatim, razvoja i egzekucije kreativnog koncepta, do komunikacijskih strategija i consulting-a.

Specijalizirani smo za pružanje usluga koje unapređuju komunikacijski i medijski biznis naših internacionalnih i lokalnih klijenata i koje čine da njihov proizvod i usluga budu sve uspješniji u svijetu današnjice. Uz podršku naše regionalne i partnerske mreže nudimo tailor-made i inovativna rješenja za potrebe komunikacijskih strategija.

Direct Media Sarajevo posjeduje znanje, iskustvo i alate koji su potrebni za kreiranje uspješnih kampanja. Pored uspješnog i kreativnog tima talentovanih ljudi, jedina smo agencija u regionu koja posjeduje in house razvijen software za planiranje i zakup medija, te praćenje kampanja i post buy analize.